Razkritje resnice ali konec medicine?

Vida Petrovčič – junakinja boja za ohranitev naših pravic v prelomni oddaji

Glasniki resnice se prebujajo

Kako prelomen je bil prejšnji teden! Kakšne ogromne korake v različnih smereh smo doživeli! Najprej se je prva novinarka velikega uradnega medija (in upajmo skupaj z njo tudi kak njen urednik) opogumila in v oddaji gostila tri junake našega boja za resnico o posledicah “cepljenja” proti kovidu in o uvajanju totalitarizma v Svetovno zdravstveno organizacijo (SZO). (oddaja) Časa je bilo veliko premalo, da bi sploh lahko omenili osnovne točke bistva kovidne zgodbe (bolje kovidne prevare, to lahko zdaj že brez ovir trdimo). Poleg tega naši pošteni in dobronamerni amaterji pri pojasnjevanju prevare pri sprejemanju sprememb dokumentov SZO niso imeli veliko možnosti proti izurjeni profesionalki, ki jo je poslala vlada, in ki je bila opremljena z vnaprej pripravljenim in dobro premišljenim scenarijem za zavajanje javnosti.

Pa vendarle je šlo za preboj, saj je prvič vsaj omemba resnice prišla na nacionalno televizijo.

Na televizijo in na novinarko se je seveda vsul običajni plaz gnojnice. To smo itak pričakovali, ampak ta gnojnica vedno bolj čudno smrdi in tudi ljudje bodo počasi spoznali prevaro. Takojšen odziv Zdravniške zbornice je bil povsem brez vsebinskih argumentov. In mnogi odzivi so bili tudi pozitivni, zato bo nujno potrebna polemika, ki bo dala še več priložnosti resnici, da pride na dan. Upam, da bo ga. Vida Petrovčič dobila možnost, da tudi javno in argumentirano odgovori na napade.

S tega vidika je bila oddaja velik korak v smeri, da resnica prodre v javnost. Potrebujemo samo naslednjega junaškega novinarja, nato naslednjega in tako naprej. To mi je dalo upanje, da se bodo v naši družbi stvari na področju zdravja vendarle počasi začele vsaj premikati v smeri normalizacije.

Vrhunski strokovnjaki ne vedo, zakaj sploh gre

No, potem pa v Sobotni prilogi Dela preberem prispevek prof. dr. Janeza Tomažiča in prof. dr. Alojza Ihana z absurdnim naslovom: Kovid-19: Kako pogosto naj se cepimo?  (vir) In nisem mogla verjeti svojim očem. Gospoda (sicer vrhunska strokovnjaka na svojih področjih) sploh nimata nobenega stika z realnostjo, kaj šele z znanostjo. Kovidna prevara se očitno odvija tako hitro, da njenemu razvoju celo njeni glavni akterji ne sledijo več. To, kar sta pisala gospoda, je bila v svetu polemika pred pol leta, določene teme pa celo pred enim letom.

Trenutno je v svetu že dozorelo spoznanje:

  1. da je bil celoten odziv na kovid izrazito napačen in da moramo temeljito analizirati, zakaj je prišlo do tako velikih strokovnih napak;
  2. da z množičnim cepljenjem ne moremo obvladovati epidemij respiratornih virusov;
  3. da obstaja utemeljen sum, da je bila stroka žrtev načrtne prevare;
  4. da je med ljudmi močno padlo zaupanje v vsa cepiva.

Glavna tema trenutnih polemik je, da moramo poskrbeti, da se takšne katastrofe za človeštvo, kot je bila kovidna kriza, ne bodo več dogajale. In je zato nujno, da ne pustimo akterjem, kot sta gospoda, da prevzamejo krivdo za svoje napake nase in potem gremo dalje, kot da se ni nič zgodilo. Namesto tega moramo raziskati vzroke, zakaj je prišlo do napak. Pri tem je namreč šlo za skrbno načrtovane prevare, ki v resnici pomenijo kazniva dejanja. Vsak strokovnjak se lahko zmoti, vsak politik se lahko zmoti, vsi smo samo ljudje, ampak da so se usklajeno zmotili prav vsi strokovnjaki in politiki na svetu, to se pa ni zgodilo kar slučajno. Brez kaznivih dejanj goljufije to ne bi bilo mogoče, zato je vzroke in ozadje nujno raziskati.

Pozabite medicino

Vendar v prispevku gospoda niti ne prevzemata nikakršne krivde, sta se pač zmotila in to je konec zgodbe. Gospoda pojasnjujeta, da nismo vedeli (pravilno nista vedela) naslednjega (citiram najhujše cvetke):

“… smo glede na registracijske raziskave posameznih cepiv mislili, da ne bodo samo učinkovito preprečila hudih oblik covida-19 in smrti, ampak tudi okužbe in prenašanje bolezni.” Raziskave so izključno merile učinkovitost glede na “primere”, torej okužbe in prenašanje bolezni, ta učinkovitost je bila lažno prikazana kot višja od 90%.

“… so z 90-odstotno učinkovitostjo preprečevala okužbo s prav to različico … “ Ko smo začeli s “cepljenjem”, je prvotna različica že zdavnaj izginila in resnični strokovnjaki so že vnaprej vedeli, da bo tako. Kakšna je zaščita pred različico, ki je ni več, je popolnoma nepomembno.

“Potem so se razvile različice, proti katerim cepivo ni več dobro ščitilo pred okužbo … ” “… je resnično življenje pokazalo, da nas cepljenje ščiti … le tri mesece …” “Enako velja za vse virusne infekcije, ki prizadenejo dihalne sluznice …” “Deloma slabo učinkovita cepiva … povzročajo spreminjanje in evolucijo samega virusa …” Strokovnjakom, ki sem jih citirala v svojih blogih, je bilo to jasno že leta prej.

“Dandanes torej vemo, da povzročitelja covida-19 ne moremo popolnoma nadzorovati … dovolj dobro zaščitimo najranljivejšo skupino prebivalstva.” “… pomembno predvsem za ranljive osebe …” Strokovnjaki so na pomembnost osredotočanja na ranljive skupine ljudi in neučinkovitost manipuliranja z zdravimi opozarjali od začetka.

O vseh teh vprašanjih sem pisala od prvega bloga dalje in citirala več resničnih znanstvenikov, ki so natančno na ta dejstva opozarjali od začetka epidemije. Že samo, če bi gospoda brala moj blog, bi to vedela že takrat. Šele naknadno sta ugotovila, da virus mutira. In da “cepljenje” z nenevtralizacijskim (beri prevarantskim) “cepivom” vpliva na evolucijo virusa. To spada namreč pod osnovno znanje biologije.

No, kljub temu, da sta gospoda vse navedeno naknadno odkrila, pa še vedno v članku postavita ključno vprašanje: kako pogosto naj se cepimo? Glede na to, česa vsega nista vedela, je edini možni odgovor: NIKOLI in še enkrat NIKOLI! Vendar ne, gospoda še vedno propagirata “cepljenje”. Njuno razmišljanje je takšno: Spoznala sva, da cepljenje ne pomaga nič, kako pogosto naj se torej cepimo? Kaj priporočava midva? V bistvu ne veva, zato se cepite po mili volji, obstaja sicer majhna teoretična možnost, da za redke posameznike ni ravno optimalno, da se cepijo povsem vsak mesec (ali teden, ali dan), ampak zanesljivo bo kmalu Znanost naredila nove čudeže, tako da tudi to ne bo nikakršen problem.

Še nekaj cvetk iz članka in moj komentar na njih:

“Če bi se lahko vrnili v preteklost, bi že na začetku cepljenja poskrbeli, da bi imeli ljudje bolj realna pričakovanja …” Nerealna pričakovanja so imeli predvsem vrhunski strokovnjaki, kakršna sta avtorja članka, ljudje jih brez zavajanja strokovnjakov ne bi imeli in jih nikoli prej tudi niso.

” … se pri covidu vedno zmotimo …” Če se pri kovidu vedno zmotite, nehajte dajati nasvete.

“Ponavljanje poživitvenih odmerkov za vse prebivalstvo najverjetneje/morda ni primerna opcija. … če pogledamo raziskave bolj natančno, poživitveni odmerki ne koristijo vsem … “ Kdo naj ob takšnih izjavah sploh še resno jemlje “strokovnjake”? Za veliko večino prebivalstva je ponavljanje odmerkov izključno škodljivo!

In to je trenutna realnost. Svet postaja tako absurden, da je še celo za resničnostni šov malo preveč! Če imate probleme z zdravjem, raje vprašajte za nasvet vedeževalko. Kakšna vam bo včasih lahko povedala celo kaj koristnega, gospodje iz medicine vam ne morejo več. Ker živijo v svojem svetu. Kako bomo poskrbeli za svoje zdravje v prihodnje? Očitno težko, a novinarji kot je Vida Petrovčič nam vendarle dajejo upanje. Če razmislim o dogodkih prejšnjega tedna, lahko zaključim takole: prihodnost našega zdravja je v rokah pogumnih novinark!

%d bloggers like this: