Varnost cepiv proti kovidu-19 in njihovi stranski učinki

 

Problematika prehitrega in pomanjkljivega razvoja “cepiv”

Od začetka pandemije do zahtev za odobritev “cepiv” je minilo samo približno šest mesecev. V tem času so morali proizvajalci “cepiva” razviti, testirati njihovo učinkovitost in ugotoviti njihove stranske učinke. Za ugotavljanje stranskih učinkov so imeli torej največ dva ali tri mesece. Tako proizvajalci “cepiv” kot zdravstvene oblasti, ki so odobrile uporabo “cepiv”, so že ob odobritvi “cepiv” zagotovili, da so pozitivni učinki “cepiv” večji kot negativni stranski učinki “cepiv”. Vsak razumen človek mora ob tej izjavi vedeti, da gre za laž, saj so lahko proizvajalci in oblasti vedeli kvečjemu za učinke, ki se pokažejo v dveh do treh mesecih. Razumen človek sicer ne ve, kaj je resnica, ve pa, da je takšna izjava laž. Zaradi očitnih laži odgovornih pa je smiselno biti bolj pozoren na stranske učinke “cepljenja”, saj je za lažne izjave zagotovo obstajal razlog.

Stranski učinki “cepiv” se zdaj v resničnem življenju seveda kažejo in vsaj del jih zdravstvene oblasti morajo priznati. Vendar odgovorni sistematično zmanjšujejo pogostost in pomen stranskih učinkov, predvsem s postavljanjem izredno visokih standardov za dokaz vzročnosti, prav nasprotno kot pri sami bolezni kovid-19. Zato je nujno, da se ljudje o negativnih stranskih učinkih informirajo tudi iz alternativnih virov, ki niso del reklamne akcije zdravstvenih oblasti za “cepljenje”.

Glavni problem negativnih stranskih učinkov “cepiv” je v tem, da se mnogi pokažejo šele po daljšem času in jih uradna zdravstvena stroka niti ne povezuje s “cepljenjem”. Tako je bilo pri vseh cepivih do zdaj in tudi pri “cepivih” za kovid-19 ni nič drugače. Še dodaten problem s temi “cepivi” pa je, da je bilo obdobje ugotavljanja stranskih učinkov izredno kratko (okrog dvajsetkrat krajše kot je bilo do sedaj običajno), da so zdravstvene oblasti na podlagi teh izsledkov že ob začetku “cepljenja” zagotovile, da so koristi “cepljenja” večje od negativnih posledic in da sedaj razumljivo naredijo vse v svoji moči, da bi se ta trditev ne izkazala za neresnično.

Zbiranje podatkov o stranskih učinkih “cepljenja”

Podatki o poškodbah in smrtih po “cepljenju” proti kovidu-19 se zbirajo nesistematično in različno na različnih koncih sveta. Večina držav ima nacionalne registre za poročanje o stranskih učinkih po “cepljenju”, tudi Slovenija ga ima. A so precej neučinkoviti (le 1-10% resničnih pojavov uspejo zabeležiti), sploh pri taki količini podatkov. Če množično cepite ljudi, pričakujete, da bo poškodb veliko. Zelo težko je zbrati in obdelati milijone podatkov. Iz tega razloga so podatki pomanjkljivi, zelo razdrobljeni in težje dostopni. Podatke zbirajo tudi proizvajalci sami, saj so vsa “cepiva” dobila samo dovoljenje za uporabo v sili in so vsi “cepljeni” vključeni v klinično študijo. To dejstvo zavezuje proizvajalce, da zbirajo tovrstne podatke. Tu so na primer podatki treh proizvajalcev, a žal le za Veliko Britanijo:

ZDA zbirajo podatke o stranskih učinkih po “cepljenju” v centralnem registru VAERS (Vaccine Adverse Effect Reporting System). Tole je povzetek z dne 1.10.2021, iz katerega lahko razberemo, da so uspeli zabeležiti dobrih 922.000 stranskih učinkov, od tega 16.310 smrtnih primerov po “cepljenju”.

V Evropi je vlogo beleženja stranskih učinkov prevzela EMA (European Medicines Agency), v okviru katere obstaja register EudraVigilance, kjer lahko najdemo poročila o stranskih pojavih po “cepljenju” z vsemi štirimi “cepivi”, ki jih uporabljajo tudi v Sloveniji. Britanci zbirajo svoje podatke v posebnem registru. Podatki govorijo sami zase. Stranski učinki so pogosti in zelo raznoliki. Da so se oblasti zavedale tega dejstva že na začetku “cepilne” kampanje, dokazuje predstavitev na seji komisije za “cepljenje” (Advisory Committee on Immunization Practices), ki deluje v okviru ameriške različice NIJZ – CDC (Center of Disease Control and Prevention).

Kaj “cepljeni” lahko doživijo po prejemu “cepiva”

Navajam nepopoln seznam pogostejših škodljivih učinkov po “cepljenju” z mRNK in vektorskimi “cepivi”:

 • alergijski šok,
 • trombocitopenija,
 • nastanek strdkov, venska tromboza, možganske kapi, srčne kapi, pljučna embolija,
 • Bellova paraliza,
 • Guillan-Barrejev sindrom,
 • miokarditis, endokarditis,
 • encefalitis,
 • transverzni mielitis,
 • meningitis,
 • krči in epilepsija,
 • prehodna imunosupresija in limfocitopenija,
 • narkolepsija,
 • artritis,
 • avtoimunske reakcije,
 • smrt (kot primer podatki za Izrael),
 • reaktivacija virusov (herpes zoster, EBV, CMV…),
 • motnje menstruacije,
 • splavi in mrtvorojeni,
 • in mnogi drugi.

Dolgoročne posledice “cepljenja” pri “cepljenih” posameznikih

Še bolj zaskrbljujoči kot milijoni stranskih učinkov po “cepljenju” so podatki, ki kažejo na dolgoročne posledice. Novejše raziskave kažejo, da je imunski odziv po “cepljenju” precej spremenjen. Po imunosupresiji, ki traja teden ali dva po “cepljenju”, je imunski sistem “cepljenih” reprogramiran. Najbolj zaskrbljujoči podatki kažejo, da prihaja pri “cepljenih” do disfunkcije imunskega sistema, ki se na daljši rok največkrat kaže v povečanih incidencah dveh vrst kroničnih bolezni: avtoimunske bolezni in rakava obolenja.

Omembe vredno je tudi dejstvo, da vsebina “cepiv” ne ostane v mišici, kamor aplicirajo “cepivo”. Prav zato S (spike) beljakovine, ki se tvorijo v celicah, kamor prispejo mRNK ali DNK (pri vektorskih “cepivih”), ne nastajajo le v mišici, najdemo jih povsod po telesu. To je razkrilo Pfeizerjevo poročilo farmakokinetike “cepiva” na živalih, ki so ga zahtevale japonske pristojne agencije. Poleg originalnega poročila lahko preberemo tudi krajše poročilo oziroma komentar z razlago toksičnosti Pfeizerjevega “cepiva”, ki sta ga napisala dva zdravnika dr. Michael Palmer in dr. Sucharit Bhakdi. Dokument zelo dobro razloži problematiko nastajanja krvnih strdkov.

Dejstvo, da se S beljakovine kopičijo v različnih delih telesa je alarmantno, kajti S beljakovine so glavni patološki razlog za bolezenske simptome kovida-19, ker med drugim delajo poškodbe na epitelu krvnih žil in povzročajo nastajanje sincitijev (večjedrnih celic, ki nastanejo z zlitjem celičnih membran sosednih celic). Po domače povedano, se celice v različnih tkivih v prisotnosti S beljakovin začnejo “lepiti” skupaj. Če je ta proces omejen na enem mestu v telesu, potem telo to še nekako uspe lokalno pozdraviti. Če so te poškodbe v več organih naenkrat, je velika verjetnost, da se vse skupaj konča s hudimi poškodbami in s smrtjo. Obdukcije žrtev “cepljenja” to dokazujejo, čeprav se zdravstvene oblasti še vedno sprenevedajo.

Spopadanje požrtvovalnih posameznikov z ogromno množico podatkov o žrtvah “cepljenja”

Na različnih koncih sveta se nekateri trudijo zbirati podatke o posledicah “cepljenja” proti kovidu-19. Med njimi je tudi upokojeni zdravnik dr. Vernon Coleman. Podatke tedensko ažurira na svoji spletni strani po zavihkom Health in na strani How Many People Are The Covid Vaccines Killing?

Odličen pregled skozi problematiko sta naredila tudi ameriški zdravnik dr. Vladimir Zelenko in David John Sorensen. Tukaj lahko snamete 52 strani dolgo poročilo The Vaccine Death Report z mnogimi statističnimi podatki, znanstvenimi študijami in drugimi poročili.

Nekaj člankov, ki opisujejo stranske učinke “cepiv”:

https://swprs.org/covid-vaccine-adverse-events/

https://swprs.org/schweizer-kind-stirbt-an-covid-impfung/

https://swprs.org/covid-vaccines-and-cancer/

https://www.hartgroup.org/myocarditis-side-effect/

Real Science – zdravstvene težave športnikov

Expose 12.12.2021 – različen obseg stranskih učinkov po serijah “cepiva”

Dr. Mike Yeadon – pričanje o stranskih učinkih glede na serijo “cepiva”

Članki, ki opisujejo pomanjkljivosti pri preverjanju varnosti “cepiv”:

Paul D Thacker: Integrity Issues in Pfizer’s vaccine trial

Strokovni članki o stranskih učinkih “cepiv”:

S.Gundry

Poročilo o stranskih učinkih “cepiva” Pfizer

Domazet-Lošo

H.Eggebrecht et al.

G.Chua et al.

M.Patone et al. – tveganje za miokarditis

I.Philippens et al. – nevrološke nevarnosti v zvezi s kovidom-19

D.Indrees V.Kumar – nevrološke nevarnosti spike proteina

M.Palmer S.Bhagdi – obstojnost spike proteina

N.Yahi et al. – ADE

K.Roltgen et al. – “cepljenje” proti kovidu izniči predhodno pridobljeno imunost

S.Seneff et al. – možen mehanizem dolgoročnih učinkov mRNK “cepiv” na imunski sistem prejemnikov in povezava z degenerativnimi boleznimi, ki se pojavljajo po “cepljenju” s temi “cepivi”

P.Doshi et al. 23.6.2022 – povečan riziko za resne stranske učinke “cepljenja” je razviden že iz raziskav proizvajalcev

Članki o “cepljenju” nosečnic:

LifeSiteNews 23.12.2020 – spontani splavi in mrtvorojeni po “cepljenju”

T.Coddington 3.1.2022 – “cepljenje” nosečnic v Angliji

SPR – članek z nekaj viri o “cepljenju” nosečnic

M.Girardot 6.5.2022 – mehanizem škodljivega vpliva “cepljenja” proti kovidu za nosečnice in nerojene otroke

Članki s seznami strokovnih člankov o stranskih učinkih:

P.Alexander – seznam 1000 člankov o stranskih učinkih “cepiv”

Saveusnow 5.1.2022 – seznam strokovnih člankov o stranskih učinkih “cepiv”

 

%d bloggers like this: